بخش LTM مرکز آموزشی و درمانی رازی تبریز به عنوان اولین بخش فوق تخصصی ارزیابی و تشخیص صرع در شمالغرب کشور است.
LTM چیست؟ LTM مخفف Long Term Monitoring است. این روش پاراکلینیک جهت تشخیص قطعی تشنج های اپی لپتیک و افتراق آنها از دیگر موارد اختلال هوشیاری نظیر آریتمی ها، اختلالات خواب، مشکلات سایکوژنیک و اختلالات حرکتی به کار می رود.بدیهی است که تشخیص اشتباه اپی لپتیک بودن یا غیر اپی لپتیک بودن حملات باعث تجویز نادرست و طولانی مدت داروهای ضد تشنج شده که بار مالی سنگینی برای خانواده و سیستم بهداشتی و درمانی دارد.در بیمارانی که صرع مقاوم به دارو دارند می توان بیمار را در این بخش بستری و پس از تعیین نوع صرع و مشخصص کردن کانون صرعی بیماران را به همکاران جراح مغز و اعصاب معرفی کرد تا تحت جراحی قرار گرفته و از تجویز طولانی مدت دارو و عوارض ناشی از آن جلوگیری کرد.
بخش LTM این مرکز دارای 2 واحد کنترل صرع است. در واحد های مانیتورینگ ، تیم ما از تجهیزات EEG (الکتروانسفالوگرافی) برای نظارت بر فعالیت های مغز و دوربین های فیلمبرداری همزمان برای ثبت حرکات بدن در هنگام تشنج استفاده می کنند.این نظارت به ما امکان می دهد که نه تنها تشنج را به طور دقیق تشخیص دهیم ، بلکه همچنین می توان با استفاده از آن بهترین برنامه درمانی ممکن را طراحی کرد.
بیماران به صورت شبانه روزی در بخش تحت نظر قرار می گیرند. مدت زمانی که افراد در بخش می گذرانند متفاوت است اما معمولاً از سه تا هفت روز متغیر است. اگرچه این زمان خیلی کوتاه است اما موثرترین روش برای مطالعه تشنج و ثبت اطلاعات است که به ما در معالجه بیماران کمک می کند.
روند پذیرش بر اساس لیست نوبت دهی صورت می گیرد به این صورت که بیماران در لیست انتظار ثبت نام می کنند که طبق اولویت به بیماران جهت بستری اطلاع داده می شود. گروه نظارت: متخصصان مغزو اعصاب: متخصصان مغز و اعصاب دارای مجوز که آموزش ویژه در حیطه صرع دیده اند ، مسئولیت مراقبت پزشکی را بر عهده دارندکه داروها را سفارش داده و نتایج ضبط ویدیو EEG را تفسیر می کنند. پرستاران: پرسنل پرستاری که دوره های ویژه را گذرانده اند مسئولیت اصلی مراقبت روزانه از بیماران و مدیریت واحدها را بر عهده دارند. آنها می توانند نه تنها در مورد صرع بلکه به طور کلی در مورد نیازهای روزانه بیماران نیز پاسخگو باشند. زمانی که در بخش بستری می شوید: هنگام بستری پرستار بخش مصاحبه پذیرش انجام داده و در مورد تاریخچه پزشکی و شیوه زندگی شما سؤال خواهد کرد.سپس روشهای لازم را برای شما توضیح می دهد و الکترودهای چندگانه را به پوست سر شما متصل می کند که برای نظارت بر امواج و فعالیت های مغزی استفاده می شوند. در طول مدت اقامت شما در بخش ، الکترودها به سر شما متصل خواهند ماند. پس از نصب الکترودها ، آنها به ضبط کننده وصل شده و دوربین فیلمبرداری دیجیتال تنظیم می شود. همه این دستگاه ها به رایانه ای متصل شده اند که به ما کمک می کند تا مقدار زیادی اطلاعات درباره هر یک از بیماران جمع آوری و تجزیه و تحلیل کنیم.
همچنان که در بخش بستری هستید برای تحریک تشنج و ضبط های بعدی اغلب لازم است که مقدار داروهای ضد تشنج کاهش یا متوقف شود. هنگامی که داروها کاهش می یابد ، ممکن است انواع مختلفی از تشنج را تجربه کنید با این حال ، متخصصان ما قادر به مراقبت از شما خواهند بود.
با پایان یافتن دوره بستری پزشکان متخصص نتایج را بررسی کرده و تشخیص می دهند که آیا آزمایش های دیگری لازم است یا خیر. اگر به این نتیجه برسند که ممکن است شما نیاز به یک عمل جراحی داشته باشید به جراحان مغزو اعصاب ارجاع می شوید.
تهیه و تدوین: روابط عمومی مرکز آموزشی و درمانی رازی تبریز